Një ofrues arkitektonik zgjidhjesh CG me besim dhe nder

Studioja kryesore e arkitekturës dhe dizajnit Rockwell Group sapo ka zbuluar ambientet e brendshme të Moxy East Village.Hoteli i ri është bashkëpunimi i tretë i Rockwell Group me markën pas Moxy Times Square dhe Moxy Chelsea.I vendosur përballë lokalit të famshëm të muzikës Webster Hall dhe vetëm disa blloqe larg NYU dhe Union Square, Moxy East Village është një shenjë për këtë lagje të gjallë dhe gjithnjë në transformim.

Koncepti i dizajnit të Rockwell Group feston patinën e pasur urbane të Nju Jorkut—shtresat e dashura nga periudha të ndryshme që bashkëjetojnë në çdo lagje apo edhe brenda një ndërtese të vetme.Ambientet e brendshme të Moxy East Village kanë një avantazh urban dhe gjithashtu paraqesin instalime arti me porosi nga artistë të shumtë bashkëkohorë.Çdo kat zbulon një shtresë të ndryshme në narrativën e lagjes për të ngjallur kujtime të qytetit dhe për të krijuar një ndjenjë zbulimi për mysafirët.

Detajet e Dizajnit

Hyrja / Lobi

Duke reflektuar skajin industrial të zonës, një gamë e fortë materialesh në të gjithë hyrjen e katit përdhes bën përshtypjen e parë te mysafirët që mbërrijnë në Moxy East Village.Të shtrirë pak nën nivelin e rrugës, muret e çelikut Corten shtrihen nga fasada në holl, ndërsa betoni i lëmuar në shkallët e hyrjes takohet me çelik të nxirë dhe detaje prej betoni të formuar nga dërrasa brenda.Të ndikuar nga roli i qendrës së Nju Jorkut si një inkubator për skenën krijuese disidente të viteve 1970 dhe 80 deri në ditët e sotme, hapësirat publike të hotelit—përfshirë hollin, barin 24-orësh me nënshkrimin e Moxy-t dhe një sallë pritjeje— keni një pamje të papërpunuar dhe të ashpër të frymëzuar nga arti dhe skena muzikore e lagjes.Tavolinat e kontrollit nga artisti vendas Michael Sanzone Studio janë bërë nga objekte të gjetura dhe të kujtojnë antike të punuara me arna.Një tapiceri grafike grafiti nga studioja me bazë në LIC En Viu në murin prapa tavolinave të kontrollit derdhet në dysheme duke krijuar një moment surreal për të ndaluar mysafirët në gjurmët e tyre.Duke lëvizur nëpër hotel, dizajni i Rockwell Group vazhdon të befasojë dhe të kënaqë, ashensorët që transportojnë mysafirët nga niveli më i ulët në dhomat e pritjes dhe çatitë e nivelit të sipërm janë konceptuar si një katalizator për ndryshim.Dyert e zeza të ashensorit çeliku hapen për të zbuluar një brendshme me xham pafundësi dhe një grafikë të personalizuar që duket se përbëhet nga emoji, ndërsa një shkallë madhështore me një ngjashmëri lozonjare me një arratisje zjarri në qytetin e Nju Jorkut i çon mysafirët në restorantin e hotelit.

Little Sister Bar & Lounge (Niveli C2)

Little Sister Bar me një tavan me fuçi të veshur me dru, shirita LED theksojnë kamaret dhe zonën e barit

Duke zbritur në sallën e nën-bodrumit, shkalla përmban një mural abstrakt të pikturuar me spërkatje nga artisti Apex me bazë në San Francisko dhe të çon në një hapësirë ​​që i referohet historisë së thellë të Nju Jorkut, që shtrihet në kulmin e tij bujqësor.Hapësira kavernoze por intime është e përqafuar nga një tavan me fuçi të veshur me dru, ndërsa shiritat LED theksojnë kamaret dhe zonën e shiritit, duke ndryshuar ngjyrën për të përshtatur disponimin dhe ngjarjet.Në bar, llambat e vjetra dhe banketet e gjata me tone xhevahiri shtojnë ngrohtësi, ndërsa një mbulesë muri ëndërrimtare pastorale lë të kuptohet më tej të kaluarën bukolike të Nju Jorkut.Prekje shtesë luksoze përfshijnë një shufër guri me një shufër bakri dhe shtyllë të pasme të pasqyruar, dhe ndenjësen prej kadifeje të kuqe me thekse lëkure të stampuara në zonën VIP.

Pamje e pjesshme e Barit të Motra të Vogël me shpellë, por intime

Restorant katedrale (niveli C1)

Dhoma kryesore e ngrënies me tre lartësi të restorantit Cathédrale, perdja e varur nga tavani mund të ndryshojë formimin e saj

Group2Group3Group4

Hapësira e papërpunuar, industriale e restorantit krijon skenën për festa jashtëzakonisht dekadente të vendosura brenda një enfilade nëntokësore.Rockwell Group ka konceptuar një mjedis të frymëzuar nga Fillmore East, salla legjendare e koncerteve të Bill Graham, Lower East Side, e cila përmbante Doors, Janis Joplin dhe Elton John dhe muzikantë të tjerë me ndikim rock nga fundi i viteve 1960 deri në mbylljen e tij në 1971. Koncepti i dizajnit paguan homazh për ndërtesën Fillmore East, e cila përfaqëson aq shumë energji dhe karakter të fshatit Lindor.Mysafirët zbresin në restorant nëpërmjet një shkalle të gjatë metalike që ndihet si një arratisje zjarri midis dy ndërtesave të fshatit Lindor, me një mur tullash dhe ari në njërën anë dhe një mur betoni nga ana tjetër.Shkallët zbulojnë surpriza tërheqëse dhe shikime të shpejta në restorant.Ndriçimi i shtratit shpall hyrjen në bar-restorant, i cili balancon detajet luksoze me betonin e papërpunuar dhe shtresat e patina, duke u dhënë të ftuarve ndjenjën se ata po kthehen pas në kohë dhe po bëhen pjesë/duke luajtur pjesë/në historinë e Nju Jorkut.Një bar i gjatë dhe i lëkundur qarkullon përreth, në mënyrë që të ftuarit të mund të shohin njëri-tjetrin dhe të thithin atmosferën në krahasim me shikimin mbi një bar, ndërsa një tendë sipër ka një ekran me dritë dhe tabela LED nga fantazmat e famshme të fshatit East East.

Dhoma kryesore e ngrënies së restorantit është një hapësirë ​​me lartësi të trefishtë me mure suva të shtresuara dhe përmban pjesë të mëdha arti.Rockwell Group ftoi artistin italian Edoardo Tresoldi për të bashkëpunuar në një koncept për një instalacion për hapësirën kryesore të dhomës së ngrënies së restorantit.Tresoldi krijoi Fillmore – një skulpturë lundruese në tavan me rrjetë metalike që krijon një dialog me arkitekturën e restorantit.Një oborr i jashtëm i ngrënies ndihet si një oborr i fshehur me një çati të anuluar dhe një sistem kornizash bakri të zbukuruar me mbjellëse në murin e pasmë duke i dhënë hapësirës një ndjesi të brendshme-të jashtme.

Pamje e pjesshme e dhomës kryesore të ngrënies me Fillmore – një skulpturë e tavanit me rrjetë metalike lundruese

Group5

Posterat e koncerteve nga Fillmore East rreshtojnë muret dhe tavanin e dhomës private të ngrënies për një ndjesi zhytëse rock 'n roll.Korridoret që të çojnë te dhoma e tualeteve dhe banjat vazhdojnë me dizajnin e vrullshëm të restorantit me tuba bakri të ekspozuar dhe instalime ndërvepruese neoni.

Group6

Pamje e brendshme e ashensorit të ftuar me xham infinity dhe një grafikë me porosi

Group7

Faqja e burimeve:

https://www.gooood.cn/moxy-east-village-by-rockwell-group.html


Koha e postimit: Dhjetor-16-2021